Reactie Ryan: "Er stonden zelfs enkele Club-fans achter mijn doel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Ryan: "Er stonden zelfs enkele Club-fans achter mijn doel"
Foto: © Photonews

Mathew Ryan mocht gisteren België bekampen met Australië. Voor de doelman van Club Brugge een speciaal moment, al baalt hij natuurlijk hard van het eerste tegendoelpunt. "Dries Mertens had het geluk duidelijk aan zijn zijde."

Cédric De Volder in Luik

Mathew Ryan speelde vorig seizoen al twee wedstrijden op Sclessin, maar deze keer was Standard eens niet de tegenstrever. Hoe beleefde de doelman zijn Australische interland op Belgische bodem? 

"Het voelde enorm speciaal aan om voor mijn land te spelen in het land dat ik toch als mijn thuis beschouw", lacht de doelman. "Bovendien hadden enkele fans van Club Brugge postgevat achter mijn doel. Die mensen vertelden wel dat ze voor Australië supporterden, maar ik ben zeker dat ze voor beide kanten hebben geschreeuwd." (juicht)

Ryan pakte uit met enkele uitstekende reddingen, maar moest zich twee keer gewonnen geven. Vooral het eerste doelpunt zag er vreemd uit. "Dries Mertens had niet de bedoeling om het leer op die manier te raken, maar had het geluk aan zijn zijde. In mijn ogen was die goal een kantelpunt. Misschien had de partij er in het andere geval anders uitgezien?"

De Rode Duivels hadden eigenlijk amper moeite met The Socceroos. Hoe moeten we de Australische prestatie inschatten? "Er maakten enkele jongens hun debuut, dus dat is altijd aanpassen. Ik vind het positief om tegen sterke landen te spelen. Al is het duidelijk dat we nog beter moeten worden om ook eens te kunnen winnen van een team als België."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties