Datum: 28/10/2014 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Luminus Arena
Genk wint na flater arbitrage tegen 9 Pallieters
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Genk wint na flater arbitrage tegen 9 Pallieters
Foto: © Photonews

Genk won vanavond na een slaapverwekkende eerste helft en een tumultueuze tweede met 3-0 van Lierse. In de tweede helft werd voor een bal van Kage die duidelijk niet over de lijn was toch een doelpunt toegekend. Daarna gingen de poppetjes aan het dansen. Lierse eindigde met 9.

Sander De Graeve in Genk

Bij de thuisploeg zagen we verrassend genoeg geen Cissé op het wedstrijdblad, hij blesseerde zich aan de knie. Kage, dit weekend matchwinnaar in Beveren, kreeg zo zijn eerste basisplaats. Stojanovic stuurde zijn Lierse in een 5-3-2 het veld op. Vooral voor Ayub Masika en Eric Matoukou was het een speciale match. Masika wordt gehuurd van de Limburgers en Matoukou was een tijd geleden één van de sterkhouders bij Racing Genk.

Er zaten wegens de herfstvakantie veel kinderen in de tribune en ook de aftrap werd gegeven door de mascotte, maar erg veel nieuwe jonge fans zullen er in de eerste helft niet bijgekomen zijn. Het spelpeil was dramatisch. Lierse stond erg goed georganiseerd waardoor Genk er haast niet door kwam. Zelf was Keita in het bijzonder en Lierse in het algemeen niet balvast genoeg om grote kansen af te dwingen.

Frommelgoal Kabasele

Het was tekenend voor de match dat het meeste gevaar, een knal van Buffel buiten beschouwing gelaten, van de verdedigers kwam. Swinkels mocht namens Lierse drie keer op doel vuren, maar de ballen werden afgeblokt, gepakt door Köteles en over getrapt.

Kabasele had meer geluk. In een warrige fase na een corner ging de bal een keer of zes door de flipperkast. Kabasele kreeg hem op het hoofd en de 1-0 hing tegen de netten. Eerlijk, het was de enige manier waarop er in die mindere eerste helft kón gescoord worden. De rust werd dus gehaald met een goal voor Genk en een pluim voor de organisatie van de bezoekers. Ngawa had nog pech, hij kopte op de lat.

De tweede helft werd overschaduwt door vreemde acties van het scheidsrechterlijke drietal. Lierse leek net iets meer greep op de match te krijgen wanneer Mboyo en Kage een uitstekende actie op poten zetten. De knal van die laatste werd door de doelman magistraal tegen de lat geduwd.

Gewoon verder spelen, denk je dan, maar dat was buiten de assistent aan de overkant gerekend. Hij zag de bal, die duidelijk een halve meter voor doel botste, wel over de lijn en gaf iedereen opnieuw een argument vóór doellijntechnologie. Wat een klucht.

Lierse met negen

Daarna ontspoorde de match. De frustratie bij Lierse was uiteraard groot en Ngawa pakte zijn tweede gele karton na een drieste tackle waarbij hij de bal half raakte en de man volledig. Zijn eerste geel kwam er na protest na die spookgoal van Kage.

Uiteindelijk maakte Buffel het nog wat erger voor Lierse door de 3-0 tegen de touwen te knallen. Intussen was Traore ook al aan het douchen. Samen met hem vloog half de technische staf van Lierse de tribune in.

Genk pakte de drie punten, maar goed was het niet. De laatste keer dat Genk nog eens drie competitiewedstrijden op een rij kon winnen, dateert al van deze periode vorig jaar. Toen zette het een reeks neer van achttien op achttien.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Cavric Aleksandar 90' -
Köteles Laszlo 90' 5
Anele Ngongca 90' 5
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 5
Kabasele Christian 90' 6.3
Tshimanga Derrick 90' 4
Gorius Julien A 86' 4
Gerkens Pieter 90' 4
Buffel Thomas 90' 4
Mboyo Ilombé A 90' 4.7
Kage Hervé 81' 1.7
  Bank G Beoordeel
Schrijvers Siebe 9'  
Milinkovic-Savic Sergej 4'  
Hyland Khaleem -  
Castagne Timothy -  
Zarandia Luka -  
Bizot Marco -  
Walsh Sandy -  

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Bajkoviæ Boban 90' 7
Traoré Hamari     80' 4
Matoukou Eric 63' 3
Swinkels Arjan 90' 3.5
Ngawa Pierre-Yves     76' 4
Hafez Ramadan Karim 90' 2
El Messaoudi Ahmed   90' 2.5
Losada Hernan 90' 3.5
Sayed Ahmed 74' 3.5
Keita Alhassane 90' 3
Ayub Timbe Masika 68' 3.5
  Bank G Beoordeel
Wils Thomas 27' 4.5
Nwofor Uche 22' 2.5
Maciel Sousa Campos Wanderson 16' 4
Kasmi Faysel -  
Diomandé Souleymane Baba -  
Vellios Apostolos -  
Goris Nathan -  
Herbeleef KRC Genk - Lierse SK

Vooraf