Reactie Losada: "Die lijnrechter moet geschorst worden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 22 reacties
Losada: "Die lijnrechter moet geschorst worden"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wedstrijd tussen Racing Genk en Lierse werd ontsierd door een serieuze scheidsrechterlijke dwaling. De grensrechter keurde een spookdoelpunt van Hervé Kage goed. Losada voelde zich achteraf bestolen.

Sander De Graeve in Genk

"Dit heb ik nog nooit meegemaakt", opent Losada. "Ik denk dat deze goal zelfs nieuws zal zijn in Argentinië. We zijn enorm gefrustreerd, omdat je er niets kan aan doen. Of videobeelden kunnen helpen. Voor deze beslissing heb je geen beelden of doellijntechnologie nodig. Heel het stadion zag het."

"Toen de Genk-spelers merkten dat de goal toegekend werd, kwamen ze haast niet bij van het lachen. Bij elke goal toont men de beelden op de grote schermen, maar die kwam maar niet. Ik hield ze in de gaten. Bij zo'n beslissing begin je slechte dingen te denken, ik voel me alsof ze bij me ingebroken hebben, bestolen."

Voor deze beslissing heb je zelfs geen technologie nodig

De Argentijn wil dat de dwaling gevolgen heeft voor de lijnrechter. "Als de federatie spelers kan schorsen op basis van de videobeelden, moet dat met scheidsrechters ook kunnen. Die assistent moet geschorst worden na zo'n fout. Ik stond op een slechtere positie dan hem en ik zag duidelijk dat die bal niet in de buurt kwam van de lijn."

Daarvoor was Lierse bezig aan een degelijke wedstrijd. Vooral de organisatie stond goed. "In de eerste helft waren we beter en hadden we kansen om te scoren. Daarna kwam dat sleutelmoment." Na die spookgoal kwamen er nog twee rode kaarten. "Daar moet de ref het spel wat beter aanvoelen. Zeker bij die van Traore moet je flexibel kunnen zijn. Vooral als jouw teamgenoot, de assistent al zo'n fout maakte."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties