Lierse reageert: "Wedstrijd is niet op sportieve manier beslist"

Lierse reageert: "Wedstrijd is niet op sportieve manier beslist"
Foto: © Photonews

Lierse heeft als club in alle sereniteit gereageerd op het 'spookdoelpunt' van Hervé Kagé. Ze willen geen polemiek starten, maar willen duidelijk laten weten dat ze het niet eens zijn met de beslissing van de grens- en scheidsrechter.

"Lierse beseft dat er tegen beslissingen van de ref tijdens de wedstrijd, achteraf geen klacht kan worden neergelegd. Daarom wil Lierse als club kort via dit communiqué reageren, na de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd Genk-Lierse. Als club wil Lierse altijd de beslissingen van een scheidsrechter respecteren. Maar de beslissingen van de lijnrechter en ref hadden deze keer een rechtstreeks gevolg op het verloop van de wedstrijd."

"Een wedstrijd moet op een sportieve manier beslist worden, en dat was dinsdagavond in de Cristal Arena niet het geval. Het toekennen van een doelpunt dat er overduidelijk geen was, en de daaruitvolgende gele kaart voor (terecht) protest van Ngawa (en later rood), en nog een volgende rode kaart voor Traore, zijn teveel negatieve beslissingen met een rechtstreekse negatief gevolg voor Lierse."

Respect voor Alex McLeish

"Niet alleen had dit voor Lierse gevolgen tijdens deze wedstrijd, maar ook komende zondag tegen AA Gent moet Lierse hierdoor twee titularissen missen wegens schorsing. Lierses coach Stojanovic (en zijn assistent Kostic), die naar de tribune gestuurd werden door de ref en hier misschien nog negatieve gevolgen moeten van dragen, verkozen tijdens de persconferentie en de interviews na afloop van deze wedstrijd niet te reageren op de bewuste fases."

"Lierse wil ook nog zijn respect betuigen aan de coach van Racing Genk, Alex McLeish, die ook zeer verrast reageerde tijdens de persconferentie m.b.t. het tweede ‘doelpunt’."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties