Interview Alderweireld tweede in PL: "We kunnen iets speciaals doen"

Alderweireld tweede in PL: "We kunnen iets speciaals doen"
Foto: © Photonews

Toby Alderweireld speelt de pannen van het dak bij Southampton. Door de afwezigheid van Vincent Kompany mag hij woensdagavond misschien zijn favoriete positie in het centrum van de verdediging bekleden. Een plek waar hij ook bij The Saints quasi onklopbaar lijkt.

Johan Walckiers in Neerpede

Alderweireld lijkt de eerste keuze te zijn om centraal in te vallen. Op de rechtsback speelde hij sterke wedstrijden, maar hij prefereert zelf nog altijd het hart van de defensie. "De kans is er. Zoveel rechter centrale verdedigers zijn er niet meer over hé", beseft hij zelf. "Ik wil me daar ook laten zien. Ik heb er bij de nationale ploeg nog maar een paar keer gespeeld. Niet echt veel."

Dromen van Champions League?

Wilmots zal ook wel gezien hebben wat Alderweireld tegenwoordig presteert bij Southampton. Vijf tegengoals in elf wedstrijden. "Dit is misschien wel één van mijn beste periodes. De club zit in een flow en ik ga daarin mee. Als verdediger is dat natuurlijk fantastisch om maar vijf goals te hebben geïncasseerd. Maar de honger was heel groot na mijn periode bij Atlético. Daardoor is het misschien wel goed dat ik eerst in Spanje speelde voor naar de Premier League te komen", haalt hij het positieve uit elke ervaring.

Southampton staat dankzij zijn defensieve sterkte op de tweede plaats in de Premier League, maar Alderweireld gaat nog niet dromen van CL-voetbal. "Er zijn nog heel wat wedstrijden te gaan. We hebben goeie aankopen gedaan en die renderen", weet Alderweireld. "We willen beter doen dan vorig seizoen (achtste plaats)."

We hebben allemaal ons eigen doel

Maar ergens zit de ambitie sterk in de ploeg ingebeiteld, want veel van de spelers beseffen dat ze de Britse competitie met verstomming kunnen slaan. "We weten dat als we iets speciaals willen doen, dit het seizoen is. Veel jongens zijn ook razend gemotiveerd omdat ze uit kleinere competities komen. Uit de Eredivisie enzo. Ieder van ons heeft zijn eigen doel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties