Top&Flop Kortrijk dartelt, RMP heeft een probleem

Kortrijk dartelt, RMP heeft een probleem
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

KV Kortrijk

Ja, ze spelen fysiek. Ja, ze hebben wat geluk gehad met de gemiste kansen van Club Brugge en misschien ook wel de arbiter. Maar neen, Kortrijk is niet zomaar een clubje van twee keer niets.

Achterin stond het als een huis, op het middenveld kwam het ene driehoekje na het andere uit de geslepen pen van De Mets, De Smet, Matton & co en voorin was Santini de pivot van het weekend. Om rekening mee te houden, zelfs in play-off 1.

Moses is een Christus

Ja, hij struikelt al eens over zijn bal. Ja, hij is klein. Maar neen, deze Moses Simon gaan we niet lang zien op de Belgische velden. Als hij zo blijft dartelen als een kwieke hinde, dan kan het niet anders of hij gaat snel doorschieten naar de Europese top.

Het ene driehoekje na het andere kwam uit zijn eigen pen en werd opgesmukt met dribbels tussen vier-vijf man door; de assistjes leep en ondertussen staat de teller al op vier goals. Om rekening mee te houden, zelfs in play-off 1.

Flop

Royal Mouscron-Péruwelz

Frustrerend. Meer kunnen we eigenlijk niet verzinnen over het lamentabele sfeertje dat nu al weken heerst bij RMP. Een nieuwe coach heeft de teneur niet kunnen keren, niemand lijkt ook maar zin te hebben in voetbal.

Na twintig minuten was het eigenlijk al over en sluiten voor RMP, daarna enkel gelatenheid. Geen zin om er nog iets van te maken en zelfs geen levenslustige reacties meer na de match. Begraven de Henegouwers zichzelf?

Zulte Waregem

Ook niet denderend dit weekend: Zulte Waregem. Het spel was er wel, maar de dadendrang niet. En dan breng je jezelf in de problemen. Na een 1 op 15 in eigen huis tegen de 'kneusjes' van de zalm is Essevee nog steeds niet moreel gered.

Elke week opnieuw moet het nu nog aan de bak, al zien we het tegen Standard dan weer wél goed komen. Het is het typische verhaal van Essevee dit seizoen: winnen als het niet verwacht wordt en vice versa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties