Reactie De sleutelmomenten revisited met Refa: "Club hoort op de eerste plaats"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 41 reacties
De sleutelmomenten revisited met Refa: "Club hoort op de eerste plaats"
Foto: © Photonews

Lior Refaelov was vanmiddag de koelbloedigste man op het veld. De Israëlische sterkhouder van Club Brugge hield het hoofd koel na de snelle achterstand en trapte blauw-zwart vervolgens via de stip naar de overwinning. We spraken met hem over de drie bepalende momenten.

Cédric De Volder in Brugge

2' Adrien Trebel trapt Standard al meteen op voorsprong, 0-1

"We hadden het vanaf de eerste minuut enorm moeiljk. Standard had ons verrast door voor een ander systeem te kiezen. Dat tegendoelpunt maakte het er dan natuurlijk niet gemakkelijker op. Bovendien slaagden we er zelf amper in om kansen bijeen te voetballen."

44' Lior Refaelov verschalkt Yohann Thuram-Ulien van op de stip, 1-1

"Het was alleszins een terechte beslissing van de scheidsrechter. De speler van Standard (Jorge Andrade, nvdr.) kwam te laat en tikte me duidelijk aan. Timmy Simons gaf me de bal en ik twijfelde niet, hé."

67' Dezelfde hoofdrolspelers én hetzelfde resultaat, 2-1

"Ik geef toe dat deze beslissing twijfelachtig kan worden genoemd. Maar uiteindelijk hield die speler (opnieuw Andrade, nvdr.) zijn hand veel te ver van het lichaam. Of ik getwijfeld heb om van hoek te veranderen? Nee, maar het was close. (lacht) Een panenka? Dat vertel ik beter niet in de media.

FT Club wint van Standard en pakt leidersplaats

"En dat is uiteindelijk het belangrijkste. We beseffen zelf ook dat het voetbal misschien niet mooi was, maar dat zal vaak zo zijn tijdens de play-offs. Ik ben vooral blij dat Club Brugge opnieuw op de eerste plaats staat. Die plaats hoort bij ons."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties