"Club is favoriet voor de titel, maar het is afhankelijk van Anderlecht"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 19 reacties
"Club is favoriet voor de titel, maar het is afhankelijk van Anderlecht"
Foto: © Photonews

Nog negen keer slapen en dan weten we wie zich dit seizoen tot kampioen kroont in onze vaderlandse competitie. Op dit moment is het nog een spannende strijd tussen KAA Gent, Club Brugge en RSC Anderlecht. Hoe schatten de analisten de kansen van het drietal in?

Voetbalkrant.com vroeg naar de mening van Ivan Leko, Jan Ceulemans en Franky Van der Elst. Ondanks de neerwaartse vormcurve van Club Brugge, zetten ze alle drie nog steeds in op blauw-zwart. Op dit moment dan toch…

“Wie er de titel gaat pakken? Dat is een moeilijke vraag”, zucht Ivan Leko als we hem naar zijn mening vragen.

“Als je kijkt naar wie de titel het meest verdient over het hele seizoen, dan zeg ik Club Brugge. Maar met ons play off-systeem is alles mogelijk. Ik geef Anderlecht en Club Brugge ieder 40% kans en Gent 20%.”

Ceulemans: "Maandag zeg ik misschien alweer iets anders..."

Volgens Jan Ceulemans hangt er dan weer veel af van speeldag 8 in de play-offs. "Morgen wordt heel belangrijk. Als Club en Anderlecht winnen, dan wordt het voor Gent moeilijk. Op dit moment houd ik het nog bij Brugge, maar maandag zeg ik misschien alweer iets anders." (lacht)

En ook Franky Van der Elst houdt het momenteel nog bij blauw-zwart. Al is er natuurlijk ook nog Anderlecht… "Ik geloof nog steeds in de titelkansen van Club Brugge, maar dan is een negen op negen nodig. Club is vooral afhankelijk van Anderlecht. Al moet er morgen van Gent worden gewonnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties