Wie haalde het team van de week?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Dit weekend kregen we voor het eerst een grote kloof tussen de titelkandidaten. Gent zegevierde op Club, Anderlecht raakte niet verder dan 1-1 tegen Standard. Kijk snel wie het team van de week haalde!

Doel

Achterin komen we de eerste Gentenaar tegen. Matz Sels kon zich meermaals tonen op schoten van Izquierdo, Vormer en De fauw. Hij keepte uitstekend, maar moest zich door defensief geklungel van Rafinha toch twee keer omdraaien.

Verdediging

Achterin bewees Deschacht opnieuw dat hij zijn goeie vorm van de voorbije weken kan aanhouden. Ook Seth De Witte stond meer dan als een huis tegen Lokeren. KV Mechelen behaalde mede dankzij hem een uitstekende uitgangspositie in de finale van Play-off 2.

Op links was Asare opnieuw de motor van Gent. Hij ging meermaals spelers van Club terughalen én tekende voor de assist van de winning goal. Lasse Nielsen scoorde dan weer één van zijn belangrijkste goals ook en was all-round top.

Middenveld

Op het middenveld was Vormer de pineut van de dag. Hij maakte twee knappe goals, maar ging uiteindelijk met Club Brugge ten onder. Naast hem kende Trebel pech dat zijn mooie match niet bekroond werd met een goal. Die dekselse kruising...

Kebano was dan weer wel aan het feest. Hij zette een strafschop feilloos om en leidde zijn team zo naar een ruime zege tegen KVK. Daar mag hij ook Ndongala voor danken. Twee goals en constante dreiging, wellicht de sterkste prestatie van het weekend.

Bij Gent was Dejaegere tot slot echt overal. De vinnige middenvelder werd meermaals betokkeld, maar sleepte er toch een halve assist én een goal uit. Knap.

Aanval

Helemaal voorin gaf Ezekiel Gent een dubbel cadeau. Hij scoorde tegen Anderlecht, speelde fantastisch, maar door zijn domme rode kaart is hij er in de Ghelamco Arena niet bij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties