Hasi: "Niet rekenen, niet naar andere club kijken, gewoon winnen"

Hasi: "Niet rekenen, niet naar andere club kijken, gewoon winnen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft zijn lot niet meer in eigen handen. Besnik Hasi wil er dan ook niet te veel woorden aan vuilmaken. Het is rekenen op puntengewin van Standard in Gent en zelf de wedstrijd in Kortrijk met drie punten afsluiten.

Johan Walckiers in Anderlecht

Hasi was kordaat. "Wij willen winnen, wij moeten winnen. We gaan niet naar andere clubs kijken, we gaan niet rekenen, we sturen niemand naar de andere matchen... Ik hoop ook dat de spelers niet bezig zijn met die andere match. Wij moeten gewoon onze job doen", aldus Hasi.

Ik geloof nooit dat Standard expres gaat verliezen

Ondanks alle vermoedens dat Kortrijk niet met zijn sterkste elftal gaat aantreden, verwacht Hasi traditioneel een moeilijke match. "Kortrijk verloor zwaar tegen Charleroi, maar Kortrijk uit of thuis is een groot verschil. Een vroege goal? Dat zou helpen, maar je zag tegen Club ook dat de spelers dan op twee gedachten hinken. Maar het zou ook druk op Gent misschien leggen."

En dan maar hopen dat die aartsrivaal uit Luik vol voor puntengewin gaat. "Ik geloof nooit dat de spelers expres willen verliezen. Daar zijn die niet mee bezig. Daarbij, Standard speelt nog voor Europees en wil zeker niet vijfde worden."

De titel missen een ramp? Het is nog niet gedaan hé

"En met Standard-Charleroi op de laatste speeldag gaan ze niet willen riskeren nog een extra week te moeten voetballen. Het verschil is maar één punt. Ik hoop dat ze hun plicht gaan doen. Dat is in hun belang."

Binnen het bestuur van Anderlecht werd al een paar keer opgevangen dat het missen van de titel geen ramp is na drie opeenvolgende kampioenschappen. Hasi gaat niet akkoord. "Als je drie matchen voor het einde alles in handen hebt, komt het heel hard aan. Maar het is nog niet gedaan hé. De rekening maak ik op het einde van het seizoen", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties