Reactie "Wat als we evenveel wedstrijden als Gent hadden gespeeld? Dan was Club kampioen!"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 90 reacties
"Wat als we evenveel wedstrijden als Gent hadden gespeeld? Dan was Club kampioen!"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge kroonde zich vanmiddag tot vice-kampioen van België. Het blauw-zwarte seizoen is dan wel niet mislukt, maar toch was de titel hét absolute doel. Al weten Thomas Meunier en Lior Refaelov waar het schoentje wrong.

Cédric De Volder in Brugge

Zonder de geblesseerden...

Voor Lior Refaelov is het duidelijk. Dame Fortuna hield wederom geen oogje in het zeil in de blauw-zwarte lappenmand. Ook vorig seizoen wees Club Brugge nog naar de afwezigheid van Victor Vazquez. 

"We kregen op de verkeerde momenten af te rekenen met blessures van bepalende spelers", aldus de Israëliër. "Ik wil natuurlijk niets afdingen aan de titel van KAA Gent, maar zonder die geblesseerden pakten wij de titel."

Zonder dat helse schema...

Thomas Meunier wees dan nog eens naar het marathonseizoen van de West-Vlamingen. Door het uitstekende parcours in de Europa League en de winst in de Beker van België rondde blauw-zwart gemakkelijk de kaap van zestig wedstrijden.

"Het ontbrak ons in play-off 1 simpelweg aan frisheid", besluit de Luxemburger. "Wat er zou gebeurd zijn als Gent en wij evenveel wedstrijden hadden gespeeld? Dan was Club Brugge kampioen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties