Praet en Hasi bejubelen dezelfde Spurs-Belg: "Een balbeheersing die je zelden tegenkomt"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Praet en Hasi bejubelen dezelfde Spurs-Belg: "Een balbeheersing die je zelden tegenkomt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een Europa League-duel dat Belgisch kleurt bekom dezer dagen als je Tottenham Hotspur over de vloer krijgt. Nacer Chadli mag wegens een enkelblessure dan wel ontbreken, de Spurs kleuren nog steeds zwart, geel en rood.

Diederik Geypen in Anderlecht

Voor de Belgen bij Anderlecht is de ontmoeting met hun landgenoten van de Spurs extra bijzonder. "Ik kwam deze jongens al tegen bij de nationale ploeg", aldus Dennis Praet.

"Dat we nu tegenover elkaar staan, zorgt voor extra motivatie. Al geldt dat natuurlijk ook voor hen. Zij spelen tegen een Belgisch team."

Dembélé kan op een nóg hoger niveau mee

Mousa Dembélé, Jan Vertonghen of Toby Alderweireld. Maar wie van hen is nu de beste? "Ik hoop vooral dat Dembélé niet speelt. Hij is echt top", vindt coach Besnik Hasi. "Hij moet nog iets constanter worden, maar met zijn kwaliteiten als controlerende middenvelder kan hij op een nóg hoger niveau dan Tottenham mee."

Ook Praet heeft het voor de controleur. "Mousa een buitengewone speler. Hij beheerst een bal op een manier die je bij weinig spelers tegenkomt. Enkel zijn efficiëntie kan inderdaad nog naar omhoog."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties