Gent-fans furieus: “De Spaanse politie heeft ons als beesten behandeld”

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 23 reacties
Gent-fans furieus: “De Spaanse politie heeft ons als beesten behandeld”
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent trakteerde zijn fans dinsdagavond op een leuke pot voetbal in het Estadio Mestalla, maar over de politie in Valencia waren de supporters veel minder te spreken. “Ze hebben ons als beesten behandeld”, klinkt het kwaad.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd mochten de fans niet meer naar toilet, terwijl ze na de wedstrijd ook nog eens tien minuten moesten wachten. En dat terwijl het al een hele poos stevig regende.

Rake klappen uitgedeeld

De fans wilden schuilen, maar toen liep het mis. Ongeduldig getrommel op de balustrades botste op een charge van de politie, zo weet Het Nieuwsblad. Er werden zelfs rake klappen uitgedeeld door de Spaanse politie.

“We probeerden te schuilen, maar de politie blokkeerde massaal de uitgang. Ze hebben ons als beesten behandeld terwijl we ons de hele wedstrijd hebben gedragen”, zegt supporter Geert Jacobs in de krant.

Gentse politie niet tevreden met aanpak

“Achter deze aanpak kunnen wij ons niet scharen”, reageert Patrick Termont van de Gentse politie. Wij hanteren een andere aanpak, ‘low profile’ en aanspreekbaar. De Spaanse politie praat niet. Ze gebruiken meteen de taal van de matrak. Jammer, want ’s middags waren er geen moeilijkheden.”

De Belgische politie kreeg zelfs lof. “Iedereen kon ons aanspreken en meteen herkennen. Zo hebben we twee meisjes geholpen die hun tickets in Gent waren vergeten. Dat is onze aanpak, die we ook in Lyon gaan toepassen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties