Schokkende bekentenis: scheidsrechter werd aangespoord om Real Madrid te bevoordelen tegen FC Barcelona

Schokkende bekentenis: scheidsrechter werd aangespoord om Real Madrid te bevoordelen tegen FC Barcelona
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Madrid en FC Barcelona nemen het pas volgende maand tegen elkaar op in de Clasico, maar er is nu reeds veel om de Spaanse kraker te doen. Een scheidsrechter die mogelijk in actie komt tijdens Real-Barça werd namelijk benaderd om de boel te saboteren.

De scheidsrechter in kwestie, wiens identiteit geheim blijft, werd benaderd door iemand van het Spaanse scheidsrechterscomité om samen met zijn collega’s in het voordeel van Real Madrid te fluiten en vlaggen. De ref wilde daar niet op ingaan, waarop de matchfixers zich tot een assistent van de arbiter richtten.

Maar ook de lijnrechter wilde geen deel uitmaken van de matchfixing. De man stapte eerder deze week naar de politie om klacht neer te leggen. Voorlopig is het nog wachten op hoe deze zaak zal evolueren, maar wellicht wordt een onderzoek geopend.

Roman van Kafka

Bij de scheidsrechterscommissie kunnen ze alvast niet lachen met de beschuldigingen. “Ik weet niet waar men dit vandaan haalt”, aldus Jiménez Munoz, één van de bazen van het scheidsrechterscomité. “Het lijkt wel uit een roman van Kafka te komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties