Hoezo sterkhouders? Dierckx belangrijker voor Club Brugge dan Izquierdo en Gedoz samen

Redactie
| 10 reacties
Hoezo sterkhouders? Dierckx belangrijker voor Club Brugge dan Izquierdo en Gedoz samen
Foto: © Photonews

De Europese uitschakeling van Club Brugge heeft nogal wat gevolgen voor de erg brede kern van blauw-zwart. Mogelijk mogen enkele sterkhouders vertrekken in januari. Maar hoe belangrijk waren/zijn zij voor blauw-zwart?

Oscar Duarte mag - zoals we al even weten - zeker beschikken bij Club Brugge. Maar sinds vandaag worden ook Victor Vazquez (Cruz Azul) en Felipe Gedoz (Fiorentina) of José Izquierdo op de transferlijst gezet.

Bij een goed bod kunnen zij dus weg, anders ligt een nieuwe uitleenbeurt van Dierckx in de lijn der verwachtingen. Rest de vraag: hoe belangrijk zijn Vazquez, Gedoz en Izquierdo al gebleken voor blauw-zwart dit seizoen?

Statistieken? Dierckx belangrijker

NaamMinutenGoalsAssists
Victor Vazquez77104
José Izquierdo55911
Felipe Gedoz28512

Opmerkelijk: als we de statistieken van Izquierdo en Gedoz onder de loep nemen zijn ze samen met 2 goals en 3 assists in minder doelpunten betrokken dan Tuur Dierckx alleen. Die tekende in 598 competitieminuten (minder dan Joske en Gedoz samen) voor 5 doelpunten en een assist. 

Ook Victor Vazquez kon zich dit seizoen nog niet opwerpen als een absolute sterkhouder. Kleine blessures, geen constante in de prestaties, ... Maar: een Vazquez die schittert, trekt wel een ploeg naar een hoger niveau. Rest de vraag of dat opweegt tegen een eventuele mooie transfersom.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties