Enzo Scifo en Marc Wilmots wisselen niet graag spelers uit, Divock Origi en Zakaria Bakkali illustreerden waarom

Redactie
| 1 reacties
Enzo Scifo en Marc Wilmots wisselen niet graag spelers uit, Divock Origi en Zakaria Bakkali illustreerden waarom
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Velen hoopten misschien Charly Musonda Junior in de hoofdmacht van de Rode Duivels te zien, maar op zijn eerste cap moet de belofteninternational nog even wachten. Een beslissing waar alle partijen vrede mee nemen.

Enzo Scifo en Marc Wilmots zijn immers geen voorstander om beloften te vroeg over te hevelen naar de A-ploeg. Als deze jongens later dan terugkeren naar de U21, kan dat immers voor problemen zorgen.

"Hun motivatie en concentratie zijn niet altijd top dan", legt Scifo uit bij de RTBF. "Ook hun betrokkenheid laat te wensen over. Onze ervaring van een paar maanden geleden met Divock Origi en Zakaria Bakkali was niet geslaagd. Misschien dat zulke jongens in de laatste fase richting een groot toernooi wel gemotiveerd zijn?"

Onze ervaring van een paar maanden geleden met Divock Origi en Zakaria Bakkali was niet geslaagd

Enzo Scifo

"Spelers die bovendien al deel uitmaken van een grote club, worden niet echt aangemoedigd om zich vol te geven voor de beloftenploeg van hun land", gaat Scifo verder. Wat Musonda betreft, merkt de coach van de U21 geen verslapping op. "Charly blijft iedere keer de motivatie opbrengen." (Dat liet de spelmaker overigens vrijdag zelf al verstaan.)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties