"Bossaerts heeft me al op zijn blote knieën gesmeekt om terug te mogen komen naar Anderlecht"

"Bossaerts heeft me al op zijn blote knieën gesmeekt om terug te mogen komen naar Anderlecht"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De ouders van Mathias Bossaerts (19) deden al eens een oproep dat een verhuur naar Anderlecht "wel leuk zou zijn". Het avontuur van de Belgische verdediger bij Manchester City lijkt toch niet te zijn wat hij ervan verwacht had.

Bossaerts is helemaal uit beeld verdwenen, zelfs bij de nationale jeugdploegen. "Hij heeft me op zijn blote knieën al gesmeekt om te mogen terugkomen", gaf Urbain Haesaert, hoofd jeugdscouting bij Anderlecht mee op de Nederlandse televisie. "De opleiding in de Premier League is echt niet beter dan die van Ajax of Anderlecht."

De opleiding in de Premier League is maar vijf procent waard van onze opleiding

Urbain Haesaert

Ajax (Haesaerts ex-team) en Anderlecht speelden vandaag de halve finale van de Future Cup in Amsterdam, gewonnen door Anderlecht. "Ik keek vorig jaar naar de U15 van Manchester en zij eindigden als laatste met hopeloos slecht voetbal."

"In Engeland is het echt niet beter. Kijk maar naar Januzaj. Wij bieden intelligentie en techniek, in Engeland selecteren ze op kracht. De opleiding in de Premier League is maar vijf procent waard van onze opleiding", kwam Haesaert met een vrij duidelijke boodschap. Het gras is niet altijd groener aan de overkant...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties