Factcheck: Silvio Proto counterde emotioneel gedrag met "Ik kreeg al twee jaar geen gele kaart meer"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Factcheck: Silvio Proto counterde emotioneel gedrag met "Ik kreeg al twee jaar geen gele kaart meer"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook op zijn 32ste blijft Silvio Proto uitblinken voor Anderlecht. Zoals afgelopen zondag nog bij Zulte Waregem, waar hij met twee cruciale saves paars-witte behoedde van puntenverlies.

Op het veld durft Proto zich wel eens laten gaan onder de wedstrijdspanning met de gekende gedragingen tot gevolg. "Hola, ik kreeg al twee jaar geen gele kaart meer", counterde Proto in HNB. "Alleen tegen Standard trapte ik eens een bal in de tribune, een slechte reactie."

Maar klopt de uitspraak van de Anderlecht-aanvoerder wel? Enig opzoekingswerk leert ons dat Proto 5 maanden geleden (26 november) nog een geel karton slikte voor tijdrekken. Paars-wit sleepte een felbegeerde Europa League-zege uit de brand op het veld van Monaco (0-2). In de Belgische competitie pakte de goalie zijn laatste gele kaart op 6 december 2014. Anderlecht beleefde toen een dramatische avond op bezoek bij Moeskroen-Péruwelz (4-2).

Van 4 naar 0?

Aan twee jaar zonder gele kaart in competitieverband zit Proto nog lang niet. In zijn voordeel pleit wel dat hij deze jaargang nog niet op de bon ging. In het seizoen 2012/2013 was dat bijvoorbeeld nog vier keer het geval. Er is dus een positieve evolutie merkbaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties