Reactie Jordan Lukaku geeft toe: "Het was mijn hoofddoel, maar mensen met grote ambitie worden 'uitgekakt'"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Roeselare
| 17 reacties
Jordan Lukaku geeft toe: "Het was mijn hoofddoel, maar mensen met grote ambitie worden 'uitgekakt'"
Foto: © photonews

Wat een week voor Jordan Lukaku. Eerst bij de selectie van Marc Wilmots gekozen worden en dan de zaterdag erop de winnende goal maken in de laatste seconden in de wedstrijd van de laatste kans tegen Genk. "Een droomweek."

Lukaku stond erbij met een grote glimlach. Iedereen wou zijn verhaal wel horen, te beginnen met het relaas over zijn goal. "Iets ervoor zei de T3 me nog dat ik meer in de zestien moest komen. In de laatste minuut zag ik het moment om in de rug van Walsh te duiken. Mijn aanname was goed en daarmee kon ik Sandy kloppen", lachte Lukaku. "Ik ben blij dat ik mijn steentje kon bijdragen, want het was de match van alles of niets."

Maar hét hoogtepunt van de week was natuurlijk zijn selectie voor het EK, al zijn er nog steeds negen verdedigers. Maar Lukaku is wel de enige echte linksback in de selectie en zou op beide oren mogen slapen. "Maar denk je dat ik zo redeneer? Ik ga naar daar om heel hard te werken en te bewijzen dat ik die plaats waard ben", verzekerde Lukaku ons.

Als ik iets voel, ga ik van het veld. Dat weten ze bij de club ook

Lukaku komt net terug uit blessure en moet een nieuwe blessure vermijden. "Maar als ik iets voel, ga ik van het veld. Dat weten ze ook bij Oostende. Ik ga me niet inhouden, maar als ik iets van pijn voel, stop ik. Dat is ook normaal denk ik. Maar als ik op het veld sta, sta ik er ook niet bij stil dat ik geblesseerd kan raken."

Hij droomde van het EK, maar dat het zijn ambitie was, wou Lukaku nooit gezegd hebben. "Ik ben een man met grote ambitie, maar ik heb die nooit uitgesproken. Mijn broer, mijn ouders en mijn vrienden wisten dat ik echt naar het EK wou. Maar als je dat zegt, word je 'uitgekakt'. Daarom sprak ik er ook niet over. Het was wel mijn hoofddoel dit seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties