JF Gillet die de voorkeur kreeg op Matz Sels? Daar heeft ook keeperstrainer bij de Rode Duivels Erwin Lemmens een mening over

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 62 reacties
JF Gillet die de voorkeur kreeg op Matz Sels? Daar heeft ook keeperstrainer bij de Rode Duivels Erwin Lemmens een mening over
Foto: © photonews

Niet Matz Sels maar wel Jean-François Gillet kreeg van Marc Wilmots een plek in de EK-kern als derde doelman. Over de keuze voor de 36-jarige goalie vloeide de jongste weken heel wat inkt.

Velen zagen immers liever het sluitstuk van AA Gent mee naar Frankrijk trekken. Bondscoach Marc Wilmots reageerde op de bekendmaking van zijn selectie met een duidelijke repliek: "Ik ben hier niet om aan de toekomst te werken. Dat is misschien voor later."

"Ik heb twee goeie jonge doelmannen, dan neem ik als derde keuze liever een ervaren rot mee. En hij gaat op zijn 36ste nog een mooie transfer realiseren. Dus zo slecht zal hij wel niet zijn zeker?"

Twijfels moeten er altijd zijn, anders zijn de keuzes gemakkelijk

Erwin Lemmens

Maar wat vindt keeperstrainer Erwin Lemmens eigenlijk van de hele discussie? En is hij daarin überhaupt gehoord? "Twijfels moeten er altijd zijn, anders zijn de keuzes gemakkelijk", aldus de man die de goalies onder handen neemt."

"We hebben dit samen doorgenomen, maar de beslissing is genomen door Marc (Wilmots, red.). Dat moet je accepteren en er niet langer achter speculeren. Het eindoordeel ligt nog steeds bij de bondscoach."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties