Is de kloof tussen Club en Gent helemaal gedicht? "Op volle sterkte is onze kern minstens even goed"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 5 reacties
Is de kloof tussen Club en Gent helemaal gedicht? "Op volle sterkte is onze kern minstens even goed"
Foto: © photonews

AA Gent is, sinds Vanhaezebrouck aan het roer staat, de luis in de pels van de traditionele topclubs geworden. De kloof met Anderlecht en Club Brugge wordt steeds kleiner, maar Vanhaezebrouck blijft nuchter.

Met de statistieken in de laatste tien wedstrijden volledige gelijklopend –dat kon u hier al lezen- lijkt het alsof de kloof tussen Club Brugge en AA Gent gedicht is. “Elk vijf keer gewonnen en elk dertien goals, wat wil dat zeggen? Of we nu op hetzelfde niveau zitten? Wij hebben een titel gepakt, zij ook. Wij deden het wel iets beter in de Champions League….”

We pakten elk een titel, zij nog een Beker, maar wij deden het íéts beter in de Champions League

“Zij pakten wel een Beker, dus is het afwegen. Uiteindelijk is het dit jaar een nieuwe strijd en staan zij er veel beter voor dan ons. We staan vijf punten achter hen en zes achter Anderlecht. Dat zijn ploegen die niet veel punten laten liggen, dus het wordt niet evident. Daarom zijn we realistisch en proberen we derde te worden.”

Het grootste verschil is het volgende. Alle Brugse doelpuntenmakers in de laatste tien onderlinge confrontaties, spelen nog bij Club Brugge. Gent is negen van de dertien goals (Kums, Depoitre, Nielsen en Raman) ‘kwijt’. “Dat weten we, hé. Club kon op Meunier na zijn kern bij elkaar houden.”

Het overgangsjaar

“Dat het een overgangsjaar is, mag ik hier niet meer zeggen. We hebben veel belangrijke spelers te vaak moeten missen. Soms stonden er maar twee van de ploeg uit de Champions League tussen de lijnen. Dat is heel weinig op één jaar tijd.”

Op volle sterkte kunnen we winnen van iedereen, maar ook verliezen van iedereen

-Hein Vanhaezebrouck

Gezond blijven is de boodschap. “Als we op volle sterkte zijn, kunnen we van iedereen winnen. Maar ook van iedereen verliezen. We stellen dit jaar vast dat we vaak tot veel in staat zijn, maar het ook vaak laten afweten. Als we opnieuw met dat patroon zitten, zal een derde plaats al heel mooi zijn.”

Ook qua kern moet Gent niet onderdoen. “Als heel mijn kern volledig fit is, durf ik te zeggen dat ze even sterk is als die van Anderlecht en Club Brugge. Ach, je kan de beste zijn in play-off 1, maar met deze achterstand kan je er dan nog naast grijpen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties