Johan Timmermans viert 60e verjaardag én 14 jaar voorzitter bij KV Mechelen: "Mijn meest euforische moment?"

Johan Timmermans viert 60e verjaardag én 14 jaar voorzitter bij KV Mechelen: "Mijn meest euforische moment?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Johan Timmermans werd afgelopen woensdag 60 jaar, op 24 april viert hij bovendien ook 14 jaar voorzitterschap bij KV Mechelen. In die tijd groeide de club gestaag vanuit de kerkers van derde klasse naar waar ze nu staan: op de rand van de subtop in België. Een terugblik met een van de architecten.

"Mijn verjaardag vieren? Dat heb ik niet op woensdag zelf gedaan, maar op de momenten dat er tijd en ruimte voor is. Uitbundig is dat niet, maar vrienden en familie mogen dan wel wat meegenieten", aldus de voorzitter van Mechelen in gesprek met Voetbalkrant.com.

Die ook al zijn toekomst in het achterhoofd zitten heeft: “Na 14 jaar als voorzitter ben ik het zeker nog niet beu. Ik voel het niet als een inspanning. Het moment dat je dat wél begint te voelen, is het vermoedelijk tijd om er mee op te houden. Maar dat is dus nog niet het geval."

Stadionproject

"Toch wil ik ook geen 10 jaar meer het huidige werk doen. Ik heb altijd gezegd dat ik pas als voorzitter zou stoppen als het stadion volledig vernieuwd was. Het ziet er naar uit dat het binnen drie à vier jaar zover zal zijn, want er is nog wel wat werk aan de hoofdtribune onder meer. Daarna zullen we bekijken hoe we de club overlaten in andere, capabele handen. Misschien in 2023, dan ben ik 20 jaar voorzitter ..."

Pioneer inzake supportersinspraak, daar mogen we trots op zijn

De volledige periode van 14 jaar stemt Timmermans tevreden: “We hebben de lijnen kunnen uitzetten met een bestuursgroep die min of meer dezelfde is gebleven. KV Mechelen is op komst en nu een stabiele eersteklasser, dus ik ben trots op de voorbije 14 jaar. Het hele bestuur heeft daar overigens zijn rol in gehad, niet enkel ik.”

"Het meest euforische moment was misschien wel de titel in derde klasse, omdat we daar het verleden stilaan achter ons konden laten. Maar ‘Remember 2002-2003’ staat niet voor niets gebeiteld in de hoofdtribune: we zijn een club die het op onze manier doet. Qua supportersinspraak waren we een pionier, daar mogen we ook trots op zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties