Belangrijke doorbraak is een feit: Eurostadion krijgt héél goed nieuws

Redactie
| 13 reacties
Belangrijke doorbraak is een feit: Eurostadion krijgt héél goed nieuws
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het heeft al heel wat voeten in de aarde gehad, maar nu heeft het Eurostadion dat op Parking C van de Heizel moet komen goed nieuws gekregen. De buurtweg die over de site loopt, wordt afgeschaft.

Er was de voorbije maanden heel wat te doen over de buurtweg die over de het terrein loopt waar het stadion moet gebouwd worden. Het zag er lange tijd naar uit dat de buurtweg niet zou verdwijnen, maar die is nu toch afgeschaft door de Vlaams-Brabantse Deputatie. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Buurtweg afgeschaft

Midden februari werd in de Grimbergse gemeenteraad al een meerderheid gevonden om de buurtweg af te schaffen, maar het was wachten op de eindbeslissing van de Deputatie.

“De beslissing om de buurtweg af te schaffen is de logica zelf omdat die al meer dan 30 jaar in onbruik was en zoals de wet voorschrijft vanaf dan kan afgeschaft worden. We doen met deze beslissing voor alle duidelijkheid geen uitspraak over projecten die op deze site kunnen gerealiseerd worden”, aldus bevoegd gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V) aan Belga.

Stadion tegen 2020

Het is en blijft de bedoeling van bouwheer Ghelamco om tegen 2020 een stadion te bouwen op parking C van de Heizel. Dat stadion moet dienen voor het EK 2020 dat in verschillende Europese steden plaatsvindt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties