Vanhaezebrouck kruipt alvast zeker niet in de underdogrol: "Club heeft al veel problemen gehad" en "Ja, wij zijn favoriet"

Vanhaezebrouck kruipt alvast zeker niet in de underdogrol: "Club heeft al veel problemen gehad" en "Ja, wij zijn favoriet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck is niet van plan om in de underdogrol te kruipen tegen Club Brugge. Maar hij onderschat ook het belang van de wedstrijd niet. "12 punten is al enorm veel, al is het nog niet doorslaggevend", zei hij vrijdag.

Vanhaezebrouck lijkt niet echt onder de indruk van het spel van Club Brugge. "Ja, ze hadden een uur lang problemen tegen STVV, maar Club heeft dit seizoen al redelijk veel problemen gehad. Maar op het einde winnen ze wel. Tegen Zulte Waregem hadden ze zonder de videoref ook nooit gewonnen."

"Ze maken het verschil op stilstaande fases en er zijn een heleboel spelers die kunnen scoren. Het is een ploeg die klaar is. Al spelen ze niet altijd goed, ze winnen wel. Het is een beetje zoals de Duitsers vroeger", haalde hij er een bekend spreekwoord bij.

We hebben thuis genoeg verloren. Nu mag het stoppen

Vanhaezebrouck vindt Anderlecht wel de favoriet voor de match. "Thuis is Anderlecht altijd favoriet, of moet het zijn. We moeten thuis eigenlijk altijd winnen, maar verloren al van STVV en Genk. Nu mag het wel stoppen. Daarbij, ik heb niet de gewoonte om thuis van Club te verliezen, en Anderlecht ook niet..."

En hij deed ook nog een oproep naar het publiek. "In zulke wedstrijden hebben we het publiek dubbel en dik achter ons. Dat maakt ook een groot verschil, dat zie je ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties