Leko was verrast door tactiek Anderlecht, maar: "We gaan vijf die goeie maanden niet weggooien"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 12 reacties
Leko was verrast door tactiek Anderlecht, maar: "We gaan vijf die goeie maanden niet weggooien"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Parijs probeerde Vanhaezebrouck te verrassen met een opmerkelijke tactiek. De oefenmeester van Anderlecht koos voor een systeem zonder spitsen. Bij Club Brugge, de tegenstander van zondag, laten ze zich niet van de wijs brengen.

"Het was ook voor ons een verrassing", aldus Leko over de tactiek van Anderlecht in Parijs. "Maar het heeft onze voorbereiding niet beïnvloed. We kennen het echte voetbal van Hein Vanhaezebrouck én we weten waar de traditie van Anderlecht in eigen huis voor staat."

Aanvallend voetbal dus. Al wil Leko vooral naar zijn eigen team kijken. "Ons voetbal moet goed genoeg zijn, we moeten niet wachten op wat Anderlecht wel of niet gaat doen. Wij gaan gewoon ons voetbal laten zien. Tactisch klopt het plaatje, voetballend zijn we sterk en we zijn fysiek één van de beste in België."

Perfecte mogelijkheid voor Anderlecht om revanche te nemen

Aanpassen, dat zal hij dus niet téveel doen. "Qua filosofie en visie houden we vast aan ons spel. Ik ga niet die goeie vijf maanden opzijschuiven door te speculeren hoe sterk Anderlecht is en ons daarop in te stellen. Dat doe ik niet."

Het belang is duidelijk. "Het wordt een mooie test voor ons en Anderlecht zal revanche willen nemen na die slechte wedstrijd. Tegen Club Brugge, de leider, krijgt het daarvoor een perfecte mogelijkheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties