De Jupiler Pro League als opstapje: José Izquierdo bloeit helemaal open in Premier League (en binnenkort zelfs op het WK?)

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
De Jupiler Pro League als opstapje: José Izquierdo bloeit helemaal open in Premier League (en binnenkort zelfs op het WK?)

Afgelopen zomer maakten een aantal spelers de ambitieuze stap van de Jupiler Pro League naar een Europese topcompetitie. Hoe is hun eerste seizoen daar verlopen? Deze reeks aftrappen doen we met... José Izquierdo.

Even context scheppen: Izquierdo was dé uitblinker van Club Brugge, had een groot aandeel in de titel en toonde zich in de weliswaar collectief mindere campagne in de Champions League. Hij zag zijn harde werk beloond met de Gouden Schoen en een transfer naar zijn droomcompetitie, de Premier League. Met 15 miljoen euro plus bonussen werd hij de duurste vogel van promovendus Brighton & Hove Albion. 

Alle begin is moeilijk

Maar Engeland is België niet en dat was vanaf minuut één duidelijk. Hij had de voorbereiding niet meegemaakt en kreeg, vooral door het verschroeiende tempo en enkele kilo's te veel, nauwelijks speelkansen. Zijn eerste basisplaats kwam er dan toch op speeldag 7 tegen Arsenal.

Maar de eerste match waarin Izquierdo zich echt toonde, was twee weken later tegen West Ham. De tweede goal in een 3-0 overwinning én de eerste zege waarbij hij op het veld stond. 

Doorbraak 

De betere weken gaven hem zichtbaar vertrouwen en ondertussen was ook de fysieke achterstand bijgewerkt. De speelminuten stapelden zich op en intussen mag je de 25-jarige Colombiaan gerust titularis noemen. Van de laatste zes competitieduels miste hij geen minuut.

En de voornaamste statistiek voor een aanvaller? Die teller staat op 4 goals gecombineerd met 3 assists. Niet om van achterover te vallen, maar voor een moeilijk eerste seizoen in wellicht de lastigste competitie ter wereld allesbehalve slecht en er is o zo veel groeipotentieel...

Dromen van WK

Dat zag ook de Colombiaanse bondscoach, want Izquierdo is voor de tweede keer opgeroepen en afgelopen weekend deelde hij zelfs een assist uit in de verrassende 2-3 zege tegen Frankrijk. De timing om erdoor te komen kon in een WK-jaar niet beter zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties