Reactie Mijat Maric gaat zelf niet naar het WK, maar schat de kansen van Zwitserland en België in: "Benieuwd of die eliteploeg met de druk zal kunnen omgaan"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Lokeren
| 0 reacties
Mijat Maric gaat zelf niet naar het WK, maar schat de kansen van Zwitserland en België in: "Benieuwd of die eliteploeg met de druk zal kunnen omgaan"

Op 14 juni gaat het WK 2018 in Rusland van start. Naast onze Rode Duivels zijn er nog 31 ambitieuze deelnemers en wij lichten ze voor u uit met een specialist uit eigen land. Hier: Mijat Maric (Lokeren) voor Zwitserland.

Groep E
Zwitserland
Brazilie
Servië
Costa Rica

Geraakt Zwitserland door de groepsronde?

"Ze hebben de kwaliteiten om door die groep te geraken. Tegen Brazilië maken ze in principe geen kans, maar in zulke wedstrijden weet je maar nooit. Servië is ook een straffe tegenstander, maar die zijn te pakken. Het zal voor een groot deel afhangen van de eerste wedstrijd. Als je die wint, ben je al halverwege."

"Het is al jaren grotendeels dezelfde ploeg, dus de teamgeest zit heel goed. Ook omdat de bondscoach al zo lang dezelfde is. Ze hebben alles in handen om een goed WK te spelen."

Naar welke spelers moeten we uitkijken?

"Embolo is voor mij de grootste uitschieter, hij heeft die x-factor. Linksback Rodriguez is een hele belangrijke speler, net als Behrami in het hart van het middenveld. Ze hebben een goeie mix van kwaliteit en harde werkers, dus ik verwacht veel."

Wat verwacht je van de Rode Duivels? 

"België zit voor mij in die eliteklasse met landen als Brazilië. Ik vraag me alleen af of ze kunnen bevestigen. Het zijn allemaal grote namen van grote clubs en ze kunnen zeker ver geraken, maar ze zullen vooral goed met de druk moeten omgaan. Dat is niet vanzelfsprekend. Ook al hebben ze alle nodige ingrediënten."

Wie wint het WK? 

"Ik hoop op Kroatie-Zwitserland in de finale! (lacht)" (Maric is geboren in Zwitserland maar heeft ook Kroatische roots, red.)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties