Commissie Respect Scheidsrechters legt Bölöni en Kaya boete op

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 15 reacties
Commissie Respect Scheidsrechters legt Bölöni en Kaya boete op

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp-coach Laszlo Bölöni en KV Mechelen-aanvoerder Onur Kaya moeten een boete betalen aan de Commissie Respect Scheidsrechters. De Pro League legt hen deze boete op in het kader van het nieuwe reglement 'Respect Scheidsrechters'.

Kaya en Bölöni zullen een boete van 5.000 euro moeten betalen. Sinds 1 januari 2019 is er een reglement van kracht dat verklaring over scheidsrechters door spelers, staff en vertegenwoordigers van clubs onder de loep neemt.

Het reglement 'Respect Scheidsrechters' werd na uitspraken van Onur Kaya (na R. Union SG - KV Mechelen, 29.01 ) en László Bölöni (na R. Antwerp - Standard de Liège, 25.01) voor het eerst toegepast.

Beide heren werden door de bevoegde onafhankelijke commissie opgeroepen om hun verhaal te doen. Volgens het verslag van de commissieleden verontschuldigden zowel Onur Kaya als László Bölöni zich voor hun uitlatingen tegenover de scheidsrechters en toonden ze een constructieve houding.

Aangezien beiden echter hun uitlatingen bevestigden, luidde het advies van de commissie om zowel Onur Kaya als László Bölöni de boete van 5.000 euro op te leggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties