Sandy Walsh (24) 'plots' (even) kapitein van Essevee: "Voel me gerespecteerd door de groep"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Sandy Walsh (24) 'plots' (even) kapitein van Essevee: "Voel me gerespecteerd door de groep"
Foto: © photonews

Oud kan je Sandy Walsh bezwaarlijk noemen, al doorzwom hij ondertussen wel al aardig wat watertjes op het hoogste niveau. Toch was het enigszins opvallend dat hij als kapitein aan play-off 2 mocht beginnen.

Hoewel? Met Davy De fauw en Sammy Bossut beiden op de bank door de rotatiepolitiek van Francky Dury in play-off 2 was het niet zo onlogisch dat Sandy Walsh als rechtsachter naast de plaats ook de aanvoerdersband van De fauw overnam.

“Ik was in verschillende oefenwedstrijden zonder Davy en Sammy ook al de aanvoerder, dus ik wist dat het erin zat. Op zich hoef ik ook geen aanvoerder te zijn, een persoonlijke ambitie is dat niet voor mij. Er zijn meerdere leiders in de groep.”

Mooie erkenning

Toch voelt Walsh zich wel prima in zijn rol: “Het is een mooie erkenning, zeker bij een ploeg als Zulte Waregem. Ik neem graag het woord in de kleedkamer, ook al ben ik nog een van de jongeren. Ik voel me gerespecteerd door de groep en dat ik mijn ervaring kan doorgeven is fijn.”

“Vlak voor de wedstrijd spreek ik de groep nu ook toe, dat klopt. Maar veel moet er op dat moment niet meer gezegd worden. Eigenlijk veranderde er niet zoveel voor mij, want ik neem anders dus ook wel het woord", aldus nog de kapitein van dienst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties