Leko de laatste keer op Brugse bank en zoekt redenen: "Er moet iets zijn, want ze willen niet met me door"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 26 reacties

Ivan Leko weet niet waarom hij moet vertrekken in Brugge

Leko de laatste keer op Brugse bank en zoekt redenen: "Er moet iets zijn, want ze willen niet met me door"

In Jan Breydel wordt het zondag een afscheidsmatch. Het wordt de laatste keer dat 'Ivan Leko's Bruges Army' zal gescandeerd worden voor de coach van blauw-zwart. Een succescoach die moet vertrekken. Leko probeert zelf uit te leggen waar het misliep.

Want Leko heeft geen rancunes en bedankt Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert voor het vertrouwen. Maar toch moet hij ondanks een eerste en een tweede plaats weg. De resultaten zijn er. De kwaliteit van het voetbal ook. En veel spelers zijn individueel beter geworden. Niemand heeft me een uitleg gegeven... De waarheid is dat er vorige zomer een voorstel was, maar dat we het niet eens zijn geraakt", zegt hij in HLN

Over geld gaat het alvast niet. "Nee, want anders had ik getekend. Ik had dit seizoen veel meer geld kunnen verdienen, maar ik wilde geen contract tekenen van één jaar plus een optie, die zou gelicht geworden als Club in de top 3 eindigde. Ik vond dat niet het juiste signaal. Dat was de voornaamste reden waarom we geen deal hebben gevonden. Want 't is niet zo dat ik plots het loon van Vanhaezebrouck of Preud'homme vroeg."

Te sterk? Blind?

Of ging hij te veel in discussie met de top? "Bart en Vincent zijn pure winnaars. Net als ik. Vandaar dat we zo'n goeie resultaten hebben behaald. Discussies daarbij zijn nodig. Want met jaknikkers maak je geen progressie. Ik kan ook niets slechts over hen zeggen. Maar er moet toch íets zijn, want ze willen niet door met me. Misschien ben ik een te sterk karakter. Of ben ik blind voor andere manieren van voetballen, maar dat kan ik niet veranderen. I like my football."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties