Datum: 25/11/2022 14:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 2

Teleurstellend op kwartiertje na: Senegal schakelt organiserend land Qatar nu al (bijna zeker) uit

Voor Senegal en voor thuisland Qatar was het alle hens aan dek na de nederlaag op speeldag 1 op dit WK. En dus moesten we wel een wedstrijd zien met twee teams die er vol voor gingen?

Qatar had op speeldag 1 erg weinig laten zien tegen Ecuador en het ging ook met 0-2 onderuit. De Spaanse bondscoach koos voor de match tegen Senegal meteen voor een andere doelman, na al het geschutter achterin tegen de Zuid-Amerikanen.

Niet dat het veel zoden aan de dijk bracht in eerste instantie, want ook tegen Senegal gaf het zelf vooral de kansen weg door balverlies en af en toe onoordeelkundig uitkomen van de nieuwe doelman Barsham - broer van Olympisch kampioen hoogspringen Barshim.

Senegal krijgt loon naar werken

Pas vijf minuten voor tijd kon Senegal daar ook effectief eens van profiteren: Boulaye Dia trapte de bal in de korte hoek en zette zijn land 1-0 op voorsprong, meteen ook de ruststand. En werk aan de winkel dus voor de Qatari.

© photonews

Toch was het ook na de pauze eerst Senegal die de lakens uitdeelde. Diedhiou knikte een corner aan de eerste paal binnen en zo wedstrijd gespeeld, leek het wel. Qatar wist dat het absoluut moest gaan komen en probeerde dan toch de bakens te verzetten.

Even hoop

Almoez en Mohammad kwamen met verwittigingen, maar Mendy hield zijn netten lange tijd ongeschonden. Even was er hoop voor Qatar, toen de ingevallen Muntari een voorzet vanop rechts knap tegen de netten kopte.

Enkele minuten later kon een andere invaller (Bamba Dieng) aan de overkant echter de 1-3 maken en zo ook de wedstrijd definitief op slot gooien. Qatar probeerde nog wel, maar toonde zich eigenlijk onmondig en ligt zo goed als uit het WK. Nederland en Senegal moeten verliezen van Ecuador en Qatar zelf ruim winnen van Nederland om nog door te raken: mission impossible.