Cuypers, Ueda of Janssen? Stevige bedenking over wie topschutter wordt

Cuypers, Ueda of Janssen? Stevige bedenking over wie topschutter wordt
Foto: © photonews

De play-offs gaan vandaag van start. Het is uitkijken wie na de extra wedstrijden topschutter van de Jupiler Pro League wordt.

Hugo Cuypers van KAA Gent voert momenteel met 20 doelpunten de topschutterslijst aan. Hij wordt gevolgd door Ayase Ueda van Cercle Brugge met 18 stuks. Vincent Janssen heeft 16 doelpunten gescoord dit seizoen.

Voor het merendeel van de analisten is het duidelijk dat Hugo Cuypers die trofee zal pakken. Hij kwam moeilijk op gang dit seizoen, maar heeft wel de nodige consistentie weten te vinden. Bovendien heeft hij ook een neus om doelpunten te scoren.

Al kun je ook de nodige bedenkingen maken over de topschutters die verspreid over de Champions’ en Europe Play-Offs spelen om hun totaal aantal doelpunten nog omhoog te krijgen.

Thomas Chatelle is van oordeel dat Vincent Janssen eigenlijk geen eerlijke kans meer krijgt om Ueda en Cuypers bij te halen.

“Ik denk dat het voor Vincent Janssen te moeilijk wordt om terug te komen, zeker met het niveau van de wedstrijden in play-off 1 waar er minder gescoord zal worden”, vertelt hij aan La Capitale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties