'KRC Genk neemt duidelijke stelling in na vorderingen Bondsparket voor wedstrijd tegen Westerlo'

'KRC Genk neemt duidelijke stelling in na vorderingen Bondsparket voor wedstrijd tegen Westerlo'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De salonremise tussen KVC Westerlo en KRC Genk krijgt nog een ferm staartje. Beide clubs, trainers en spelers worden streng gestraft en moeten het komen uitleggen in de bondsgebouwen volgende week. Bij Genk zijn ze alvast niet te spreken over de zaak.

Het Bondsparket spreekt in zijn vordering na de salonremise tussen Westelo en Genk van "flagrant spelbedrog waarbij toeschouwers, andere ploegen uit de reeks en de neutrale voetballiefhebbers kortweg belazerd werden."

De gevraagde straffen zijn dan ook zwaar. Naast boetes van 1000 euro voor alle spelers, zijn er ook effectieve schorsingen gevraagd voor Nicolas Madsen (Westerlo) en Joris Kayembe (Genk) - twee speeldagen elk - en coaches Wouter Vrancken en Rik De Mil, die drie speeldagen zouden moeten brommen. 

Lawrence Visser
© photonews

In eerdere berichtgeving leek het erop dat er pas op 5 april een uitspraak zou zijn, maar dat wordt nu naar 2 april verschoven volgens Het Laatste Nieuws. Volgens de krant zou zeker KRC Genk alvast in actie willen komen.

Genk meer dan waarschijnlijk in beroep

Als de straffen zouden worden uitgesproken zoals het Bondsparket wil, dan komt er meer dan waarschijnlijk beroep van Genk tegen de gang van zaken. Wat Westerlo gaat doen, is tot op heden nog niet geweten.

Ook Charleroi kan zich betrokken partij stellen, gezien het anders Rik De Mil de helft van de play-downs moet missen. De ex-coach van Westerlo zit ondertussen bij de Zebra's.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties