Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard vlot naar volgende ronde
Kevin Vanbuggenhout

Standard nam het in een streekduel op tegen Eupen. De Duitstalige club is een middenmotor uit de tweede klasse. Bij Standard stond Espinoza voor het eerst onder de lat. Er was een opvallende rol weggelegd voor Jovanovic.

Het duurde 14 minuten eer Standard de ban brak. Dupré verstuurde een dieptepass richting Jovanovic die geen buitenspel stond en binnentrapte. Eupen was enkel gevaarlijk toen Espinoza een hoekschop loste. Rentmeister stopte Jovanovic foutief af in het strafschopgebied. De speler ven Eupen kreeg hiervoor ook geel. Jovanovic ging zelf achter de bal staan en bracht de stand op 2-0. Dembele plaatste even voor rust de bal prachtig in de winkelhaak. Eupen kon geen weerstand bieden en werd nog in de eerste helft helemaal afgemaakt. Jovanovic profiteerde van een misverstand in de Eupense defensie en maakte er 4-0 van.

Toch kon Eupen de eer redden via een strafschopdoelpunt van Farssi. Fellaini stak niet veel later op aangeven van Rapaic de 5-1 in doel. De tweede helft draaide uit op een slaapverwekkende vertoning. Het pleit was natuurlijk al lang beslecht. Penga trapte in de korte hoek op Espinoza. Standard kwam toch nog twee keer dreigend opzetten. Een vrije trap van Defour belandde op de paal. Drie minuten voor affluiten besloot Jovanovic van dichtbij in doel.

Standard had geen enkel probleem met Eupen, dat nooit de indruk gaf te kunnen stunten. Eupen werd uiteindelijk nog met een pandoering naar huis gestuurd. Milan Jovanovic was met vier doelpunten de held van de avond.