Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Daknam
Standard verliest punten in Lokeren
Kevin Vanbuggenhout

Leider Standard speelde vrijdagavond reeds zijn wedstrijd. De Rouches gingen op bezoek bij Lokeren. Standard geraakte niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Lokeren draait dit seizoen mee in de middenmoot. De jongens van Georges Leekens wilden hun seizoen een beetje meer kleur geven met een stunt tegen de leider. Lokeren moest wel Joao Carlos, Tiko en Carevic missen. Bij Standard ontbrak Sarr centraal in de verdediging.

Standard combineerde best aardig in de openingsminuten, maar veel gevaar kwam daar niet uit voort. Na zeven minuten liet Standard een eerste doelpoging noteren. Mbokani speelde terug naar Witsel. Zijn schot ging hoog over. Lokeren toonde zich iets gevaarlijker met een poging van Mbayo. Hij werd knap vrijgespeeld en probeerde de bal te plaatsen vanuit een scherpe hoek. Espinoza tikte over. Standard had balbezit te over. Maar de defensie van Lokeren uit verband spelen was er niet bij met een gesloten eerste helft als gevolg. Tien minuten voor de rust redde Espinoza een botsende vrije trap van Overmeire. Vijf minuten nadien haalde Goreux uit vanuit de tweede lijn. Een knappe redding van Copa hield de brilscore op het bord.

Standard speelde met meer drang naar voren in de tweede helft. Er zat ook meer overtuiging in de acties. Via Mbokani en Jovanovic kwam de bal bij Marcos Camozzato. De verdediger trapt van dichtbij in het zijnet. Acht minuten ver in de tweede helft kwam er een tegenzet van Lokeren. Pavlovic trapte van aan de rand van het strafschopgebied in de armen van Espinoza. Fellaini kopte een voorzet van Mbokani naar doel. Copa pakte. Net na het uur legde Doll Jovanovic neer in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van de Velde onthield Standard een zuivere strafschop. Langzaam aan kwam Lokeren weer een beetje beter in de wedstrijd. Golan verlengde de bal met het hoofd en Tambwe kon op snelheid komen. Zijn schot werd in laatste instantie nog afgeblokt door Onyewu. Tien minuten later kon de vrijstaande Tambwe op doel koppen. Espinoza pakte zonder veel problemen. Met nog twaalf minuten op de klok was daar dè kans voor Standard om alsnog de drie punten mee naar huis te nemen. Copa kon niet goed bij een lange vrije trap van Dante. Er volgde nog een schot, Olivier Doll redde op de lijn. Het bleef 0-0 en zo leed Standard na zes overwinningen op rij voor het eerst weer puntenverlies.

Sporting Lokeren hield Standard Luik op een scoreloos gelijkspel. Een verdienstelijk Lokeren hield de boel zo goed mogelijk gesloten. Standard had wel kunnen scoren in de tweede helft, maar er werd ondermeer een strafschop niet gefloten. Door dit puntenverlies van Standard behoudt Anderlecht een waterkansje op de titel. Al kan dat volgende week alweer verdwenen zijn. Ondanks dit puntenverlies kan Standard volgende week kampioen spelen mits winst tegen rivaal Anderlecht.