Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Stade Des Camomilles
Overzicht Beker van België: 15 eersteklassers door! En Antwerp natuurlijk ...

Het volledige overzicht van de zestiende finales van de Beker van België

De Beker van België is in volle ontbranding. Vandaag stonden liefst 14 wedstrijden op het programma. En dus was het uitkijken naar welke eersteklassers het zouden moeten ontgelden.

KV Mechelen - WS Brussels 1-0

KV Mechelen had het tegen tweedeklasser Brussels niet erg makkelijk, al gaf het erg weinig weg en was Brussels helemaal niet op de afspraak.

Cocalic maakte voor het halfuur het enige doelpunt van de wedstrijd. Na de rust kwamen een bedrijvige Matthys en ook vooral Rits nog dicht bij 2-0, maar het bleef bij een erg zuinige zege.

Lokeren - Acren 6-2

Maric op strafschop, Ghadir twee goals en Starzynski maakten dat de match bij de rust al gespeeld was: 4-0. Na een eerredder van de bezoekers maakten Besart en Ansah er nog mooi 6-1 van, de bezoekers zetten de eindstand vast.

Sporting Lokeren kende dus al bij al weinig weerstand van Acren, maar de ruime zege zal wel deugd doen richting de clash van komend weekend tegen Club Brugge.

Waasland-Beveren - Dender 2-1

Dender toonde zich lange tijd de betere ploeg op de Freethiel. Daar toonde de ploeg van Vreven eigenlijk weinig zin in voetbal. Pas na de rust kwam er beterschap, al stond het toen al 1-1.

Nieuwkomers Myny en Nabab maakten na de koffie het verschil, die laatste maakte zelfs het winnende doelpunt. Een moedig Dender komt dus van een kale reis terug.

Kortrijk - Olsa Brakel 5-0

KV Kortrijk won met forfaitcijfers van Olsa Brakel. Maar daarmee is alles wel gezegd, want echt fantastisch speelden de Kerels niet. Pas na de rode kaart voor Boyer werden de Kortrijkzanen helemaal wakker.

Deinze - Moeskroen 0-1

Deinze was lange tijd de betere ploeg, maar vergat de kansen af te maken. Aan de overkant was het wel raak: Marreco maakte er snel 0-1 van. De thuisploeg herstelde niet meer van die klap.

STVV - Bocholt 1-0

Ook Sint-Truiden heeft zijn ticket voor de 8e finales beet, al was het tegen Bocholt wachten tot een kwartier voor tijd tot Dompé voor de overwinning zorgde.

Standard (2-3 in Coxyde) en Charleroi (3-0 tegen Walhain) zijn er ook bij in de trommels.

Ook Anderlecht (lees HIER het verslag) en Racing Genk (lees HIER het verslag) bekeren verder. En dat doen ook OH Leuven (lees HIER het verslag), Club Brugge (lees HIER het verslag) en AA Gent (lees HIER het verslag). De enige verrassing komt vermoedelijk vanuit Oostende ...

23/09/2015 20:00Sporting Lokeren - RES Acren6-2
23/09/2015 20:00KRC Genk - Dessel Sport5-2
23/09/2015 20:00KV Mechelen - WS Bruxelles1-0
23/09/2015 20:00SK Beveren - FCV Dender EH2-1
23/09/2015 20:00Anderlecht - Belisia Bilzen3-1
23/09/2015 20:00KV Kortrijk - Olsa Brakel5-0
23/09/2015 20:30Charleroi - Walhain CG3-0
23/09/2015 20:30KAA Gent - Eupen3-0