Speeldag: Promotion Play-offs - Finale (H)
Tissoudali schenkt Beerschot krappe bonus in aangenaam eerste deel van de promotiefinale
Hannes Van Gael Kevin Vanbuggenhout
Hannes Van Gael en Kevin Vanbuggenhout vanuit het Kiel
| 120 reacties

Beerschot klopt OHL met 1-0 en heeft zo een krappe bonus in de strijd voor promotie

Beerschot heeft de beste uitgangspositie bemachtigd op 90 minuten eerste klasse A. In het eigen Kiel werd het 1-0 na een goal van Tarik Tissoudali. De kansen op een grotere bonus waren zeker aanwezig, maar Henkinet lag dwars. In de tweede helft drong OHL ook aan, maar scoren lukte niet.

De promotiefinale begon met geweldige aanmoedigingen langs beide kanten, maar twee uur daarvoor werden de spelers van Beerschot al met vuurwerk, rookbommen en luid gezang onthaald. Dat werkte duidelijk inspirerend, want de Kielse Ratten grepen de bezoekers meteen naar de keel. Henkinet moest al na twee minuten alles uit de kast halen om zijn team van een vroege achterstand te houden. Het werd een drukke eerste helft voor de goalie van de withemden.

Uitstekende Henkinet

De thuisploeg kon opnieuw rekenen op spelmaker Holzhauser en OHL-trainer Vincent Euvrard verraste met topschutter Henry én Perbet in de aanval. De Leuvense spitsen zorgden nauwelijk voor dreiging, hun grootste scoringskans was een kopbal van Frans op zijn eigen deklat. Dan stichtte de Oostenrijkse middenvelder van de Mannekes meer doelgevaar. Vooral dan met zijn spelhervattingen.

Henkinet moest tot twee keer toe redding brengen op een kopbal van Dom en ook een volley van Prychynenko hield hij goed uit zijn doel. Met een beenveeg belette hij ook een goal van Noubissi. De thuisploeg vervloekte de dekselse doelman van OHL, maar een keer moest hij zich toch gewonnen geven. Tissoudali draaide aardig weg van zijn belager, en schoot in de korte hoek binnen.

De eerste 35 minuten hadden de Vlaams-Brabanders geen antwoord op de aanvalsgolven van Beerschot, dat zo'n hels tempo niet kon blijven ontwikkelen. Na de rust was er meer evenwicht, maar opnieuw was er al na twee minuten dreiging vanwege de Antwerpenaren. Tissoudali, Noubissi en Frans kregen het leer echter niet tegen de netten.

Op het uur stak topschutter Henry dan toch een keer de neus aan het venster. Hij omspeelde de uitgekomen Vanhamel, maar zijn lob viel op het dak van het doel. De Leuvense druk nam toe, Beerschot dreigde op de tegenaanval. Noubissi vergat de trekker over te halen en Tissoudali kraaide te vroeg victorie toen hij zijn tweede van de namiddag scoorde. Buitenspel volgens de grensrechter, die gelijk kreeg van de videoref.

Vanhamel en Henkinet werden nog aan het werk gezet door Maertens en Noubissi. Eerstgenoemde had ook nog een geweldige reflex in huis op een kopbal van Henry van erg dichtbij. Het slotoffensief werd op zo'n tien minuten van affluiten ingezet en leverde wel kansen, maar geen goals op. Beerschot trekt dus met krappe voorsprong naar OHL. Afspraak voor de terugmatch: zaterdag 14 maart om 20u30 aan Den Dreef.