Stadion: Pierre Cornelisstadion
Brugge bekert zonder problemen verder
Daniel Jamro

Tweede klasser VC Eendracht Aalst kreeg Club Brugge deze namiddag op bezoek.

De tweede klasser staat 12de met 17 punten uit 14 wedstrijden.  Het zou m.a.w. voor een club als Brugge, bekerhouder en aan de leiding in eerste klasse, geen problemen mogen scheppen.

Dat bleek ook tijdens de eerste helft; Brugge speelde op het gemak en kwam al snel op voorsprong via Lange (12'). Brugge was de eerste helft duidelijk de betere maar naar mate de stand op 0-1 bleef kwam Aalst beter in de wedstrijd. Tot scoren kwam het echter niet.

De tweede helft werd een vervolg van de eerste.  Aalst voelde precies dat er misschien meer in zat en kwam duidelijk onder de druk uit in de begin fase van de 2de helft.
Het werd een spannende wedstrijd met kansen aan beide kanten.  Het was toch Brugge dat de voorsprong uitbreidde via Lange na 65 minuten.
Brugge nam het heft terug in handen, de thuisploeg kwam veel minder in het spel voor en de bezoekers maakten er zelfs 0-3 van via Van Tornhout.

Uiteindelijk was het een leuke wedstrijd gedurende het eerste uur.  Na de 0-2 van Lange viel het stil en enkel de 0-3 was nog het vermelden waard.
0-3 is de eindstand, Brugge bekert verder.