Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Luminus Arena
Genk gemakkelijk voorbij Kermt-Hasselt
Niels Hendriks

Racing Genk kende niet al te veel problemen met gouwgenoot Kermt-Hasselt. Het won met forfaitcijfers van de derdeklasser en plaatst zich zo voor de 1/8ste finale van de beker van België.

De thuisploeg begon met een 3-5-2 opstelling en startte wervelend aan de partij. Na amper vier minuten opende Rode Duivel Koen Daerden de score. Vijf minuten later maakte Dimi De Condé er al 2-0 via een schitterende vrije trap. Nog altijd in het eerste kwartier bleef Racing kansen creëeren maar ondermeer Matoukou en Kpaka mistten.

Na de goede start van de thuisploeg kreeg ook Kermt-Hasselt enkele kansen via Bronzwaer maar ze slaagde er niet in om de aansluitingstreffer te scoren. Vlak voor rust kon De Conde alleen op de doelman afgaan maar slaagde er niet in om hem te passeren zodat het 2-0 bleef aan de rust.

Een kwartier na rust zorgde de ingevallen De Camargo voor de geruststellende 3-0. Zonder echt door te drukken zorgde Kevin Vandenbergh vijf minuten later voor de vier en vijf nul. De Hasselaren moeten zich dus terug voluit op de competitie concentreren na deze bekeruitschakeling maar bij Racing Genk mag er nog gehoopt worden op eindelijk nog eens een bekerfinale.