Stadion: Diaz Arena
Lierse had verlengingen nodig in Oostende
Yves Dekoning

Oostende - Lierse 1-3 (nv)

1459 supporters zagen een matige, maar spannende bekerwedstrijd tussen Oostende en Lierse. De bezoekers uit Lier hadden verlengingen nodig om zich voorbij de kustploeg te werken.

In de eerste helft was Lierse duidelijk de betere ploeg. Kristof Imschoot maakte er na 18 minuten spelen dan ook verdiend 0-1 van. Lierse kwam nog dicht bij een tweede doelpunt, maar aan de rust stond het nog steeds 0-1.

De tweede helft was aanvankelijk erg saai. In de slotfase kwam Oostende dan toch sterk opzetten en negen minuten voor affluiten trapte Brandon Santalab de gelijkmaker voorbij Cliff Mardulier. Vijf minuten later kwam Lierse goed weg toen scheidsrechter Paul Allaerts geen strafschop gaf voor Oostende. Het protest van de Oostendenaren viel in dovemansoren. Na vier minuten overspelen volgende verlengingen.

In die verleningen ging Oostende op zijn elan verder en voetbalde enkele doelrijpe kansen bij elkaar. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Invaller Bjorn De Wilde kwam alleen voor de keeper en werkte beheerst af. Uiteindelijk werd het via Adolph Tohua nog 1-3. Lierse mag een ronde verder in de Belgische beker.