Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Luminus Arena
Germinal Beerschot wint in Tongeren

Germinal Beerschot won vanmiddag met 0-2 op het veld van derde klasser KSK Tongeren. Deze score stond al na achttien minuten op het scorebord.

Tongeren begon het beste aan de wedstrijd, na twee minuten zette Rouvrois de bal voor vanop rechts, de kopbal van Mike Origi ging nipt langs het doel van doelman Luciano. Vijf minuten later hing de bal wel in de netten, weliswaar aan de andere kant. Cruz schoot de bal op de lat, Cadu kon de bal in de rebound simpel binnentikken.

Tien minuten later stond het al 0-2, hierbij hielp de irritant leidende Goudeseune wel een handje. Verdediger Hossay werd bij het ontzetten van de bal duidelijk onderuit getrokken door Dembele. De scheidsrechter zag er geen fout in waardoor de aanvaller alleen voor doelman Bertjes kwam en simpel kon afwerken: 0-2.

Na rust had Tongeren wel overwegend balbezit, maar de verdediging van de bezoekers gaf geen krimp. De thuisploeg speelde best goed mee, maar de laatste pass ontbrak. In de slotfase kreeg Germinal Beerschot nog enkele goede kansen om de score uit te bouwen. Doelman Bertjens lag echter in de weg waardoor de 0-2 op het bord bleef staan.

Tongeren kan zich nu gaan richten op de topper van volgende week zaterdag tegen KVSK United. Germinal Beerschot bekert een ronde verder en kan wellicht via de beker proberen het tot nu toe matige seizoen te redden.