Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent wint na verlengingen

AA Gent heeft na verlengingen gewonnen van FC Brussels. Na de reguliere 90 minuten stond het 1-1, maar Jbari scoorde in de 112de minuut de winnende treffer.

De eerste helft was onaangenaam om volgen. Buiten enkele kleinere doelkansjes viel er niets te beleven in een duel tussen twee eersteklassers.

Ook de tweede helft begon tegenvallend, maar daar kwam twintig minuten voor tijd verandering in. Makasi van Brussels trapte de bal staalhard in het doel van Herpoel, die er enkel maar naar kon kijken. Vijf minuten voor tijd kwam AA Gent alsnog op gelijke hoogte via Wouter Vrancken.

Ook in de verlengingen kwam er niet veel verbetering in het spel en leek de wedstrijd af te stevenen op strafschoppen, maar daar besliste Nordin Jbari acht minuten voor tijd anders over.

Gent gaat dus door naar de achtste finales van de Beker van België. Brussels blijft verweesd achter.