Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard bekert verder
bernie de vuyst

Standard had het lang moeilijk om het blok van tweedeklasser Patro Maasmechelen te ontwrichten. In de eerste helft wisten de Rouches, ondanks enkele kansjes, niet te scoren.

Even na rust ging het Luikse publiek achter de ploeg staan, het spookte even op Sclessin. Er volgden enkele corners vlak na elkaar. De Standard-corners zijn gevaarlijk, zeker als Rapaic ze trapt. Dat mocht ook Patro op het uur ondervinden toen de ingevallen Bangoura een inzwieper van de Kroaat tegen de netten buffelde (1-0). Een paar minuten nadien was het al 2-0 toen Conceiçao, op aangeven van Bangoura, de bal voorbij Wins trapte.

De Congolees Kabongo maakte het nog even spannend, hij prikte een kwartier voor tijd de 2-1 tegen de netten. De Limburgers begonnen al te dromen van een kleine stunt. Die droom konden ze snel opbergen toen Tchité op aangeven van Maasmechelnaar Geraerts, die wel in dienst is bij Standard, de wedstrijd besliste (3-1). Invaller Mutavdzic sloeg Patro vlak voor affluiten helemaal KO (4-1). De bezoekers speelden nochtans goed mee.