Cappellen
stvSTVV
Tim De Keyser (pen) 89'
1-1
Datum: 22/10/2006 16:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Jos Van Wellenstadion
Truienaars komen met schrik vrij
Jorg Keldermans
| 0 reacties
Truienaars komen met schrik vrij
Foto: © SC

Het bekeravontuur van Cappellen eindigde net als drie jaar geleden in de zestiende finales van de beker. Sint-Truiden toonde zich na een evenwichtige partij de sterkste vanop elf meter. De bezoekers waren via Van Houdt op voorsprong geklommen, maar net voor affluiten had De Keyser Cappellen langszij gebracht. Sint-Truiden kwam uiteindelijk met de schrik vrij. Delorge schoot de beslissende strafschop binnen waardoor STVV naar de volgende ronde mag.

Cappellen begon het beste aan de wedstrijd. Devic stelde met een kopbal Deelkens op de proef en een bezoekende voet moest een gevaarlijke voorzet van Meeusen onschadelijk maken. Sint-Truiden kon pas na twintig minuten de neus aan het venster steken. Het leverde de Kanaries wel meteen de voorsprong op. Een vrije trap vanop links werd met het nodige geluk door Van Houdt over Ferket in doel gekopt. Cappellen was van slag en Sint-Truiden kreeg de controle over het gebeuren. Kansen creëerde het echter nauwelijks. Schoenmaekers kopte vanuit een carambole op doel, maar Deelkens redde. Aan de overzijde kreeg Cappellen de bal niet weg en schoot Buvens op de paal.

In het begin van de tweede speelhelft bleef Sint-Truiden het gebeuren controleren. Een schotje van Debroux werd door Ferket onschadelijk gemaakt. Overbuur Deelkens deed hetzelfde met een poging van Schoenmaekers. Op het uur werd de wedstrijd bijna beslist. Een voorzet-schot van Sishuba viel op de kruising. In het slotkwartier ging Munyaneza richting doel, maar Ferket dreef de Rwandese spits goed naar buiten. Simaeys kreeg zijn tweede gele kaart en Cappellen begon aan zijn slotoffensief. Kubilskis zag zijn schot gekeerd door ploegmaat Jusic en Deelkens redde een omhaal van Schoenmaekers. Op de counter kregen de bezoekers enkele goede mogelijkheden, maar Stolica schoot over en een vrije trap van Hendrikx werd gepareerd door Ferket. In de voorlaatste minuut werd Kubilskis binnen de zestien foutief van de bal gezet en De Keyser trapte de elfmeter binnen. Vlak voor tijd kreeg Kubilskis nog een mogelijkheid, maar Deelkens redde.

In de verlengingen gokten beide ploegen op de strafschoppen. Het was dan ook wachten tot de slotfase op animo. Sishuba geraakte niet voorbij Ferket en Hendrikx kreeg nog rood voor natrappen, maar strafschoppen moesten de beslissing brengen. Die loterij werd uiteindelijk gewonnen door de eersteklasser, die kapitein Delorge de beslissende strafschop voorbij Ferket zag schieten. [AN]