Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Luminus Arena
Genk maar nipt langs Geel
Kristof Blomme

Racing Genk heeft derdeklasser Verbroedering Geel maar nipt gewipt. De competitieleider haalde het met 3-2.

In een schaars gevuld Fenix-stadion (+/- 3500 toeschouwers) startte Racing Genk met zijn standaardopstelling. Matoukou was er nog niet bij door een knieblessure. Genk begon met Bailly; Cornelis, Caillet, Mikulic, Pocognoli; Chatelle, De Decker, Vrancken, Soetaers; Vandenbergh, Bosnjak. Fuat Capa daarentegen had een verrassende opstelling op zijn bord getoverd.  Schurmans; De Koninck, Vanhees, Dello, Verwimp; Ba, Caramazza, Criel, Delorge; Van de Weyer, Van Geele. De nog licht geblesseerde Vedran Pelic startte op de bank. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Colemonts

Genk startte sterk en dwong Geel ertoe om met vijf man in de verdediging te spelen. Toch kon Geel voor het eerste echte gevaar zorgen. Na een voorzet van Caramazza kwam Van de Weyer net tekort om te scoren. Na een klein kwartier zorgde Vrancken voor het eerste Genkse gevaar maar hij kon niet besluiten.  Even later zette Soetaers scherp voor en opnieuw Vrancken kopte op doel, zonder succes. Na 24 minuten gebeurde het dan toch.  Bosnjak infiltreerde in het strafschopgebied en Delorge maakte de fout. Strafschop dus en dat liet Hans Cornelis niet liggen. Hij trapte de bal mooi buiten het bereik van keeper Schurmans.

Na 27 minuten werd een schot van Mikulic van de lijn gekeerd door De Koninck. Enkele minuten later kwam ook Geel er nog eens uit. Na een mooie combinatie tussen Caramazza en Criel kwam de bal tot bij de mee opgekomen De Koninck, die te zwak besloot. Vanaf nu ging de match beter over en weer. Tien minuten voor de rust schoot Bosnjak voorlangs.  Daarna stak Geel nog eens de neus aan het venster. De sterk spelende Mike De Koninck rukte mee op, ging de zestien in en schoot op doel. Bailly kende geen problemen met het schot. Op die manier ging we rusten met een 1-0 voorsprong voor Racing Genk.

Fuat Capa smeet in de tweede helft zijn elftal helemaal door elkaar. Criel werd vervangen door Vedran PelicSadio Ba begon nu op de rechtsachter. De Koninck en Van Geele werden op het middenveld geposteerd.  Caramazza en de ingevallen Pelic vergezelden Van de Weyer in de spits. Geel begon sterk aan de tweede helft. Van op het middenveld werd een actie opgezet. Van de Weyer ging door en legde op het gepaste moment af op de gevolgde Caramazza die via de hakken van Mikulic de gelijkmaker op het bord zette. Bailly koos door deze afgeweken bal de verkeerde hoek. Lang kon Geel niet genieten van deze gelijkmaker. Bij de volgende actie vertrok Soetaers van op zijn flank en zette mooi voor tot bij Vrancken die volledig vrijgelaten werd door Delorge. Hij trapte netjes de 2-1 op het bord.
Het ging nu snel over en weer. Geel leek in deze tweede helft terug in een stunt te geloven. Caramazza en Pelic toverden weer een mooie actie op de mat. De bal ging naar Van de Weyer die weer via de hakken van Mikulic de bal in doel zag verdwijnen. Broos greep in en haalde Chatelle en Vandenbergh van het veld. Alex Da Silva en Ljubojevic kwamen in hun plaats. Ljubojevic stond nog maar even op het veld toen Genk een hoekschop kreeg.  Bosnjak kreeg het leer in de voeten en bediende Ljubojevic met een mooi hakje.  Makkelijk doelpunt voor de net ingevallen spits. Coomans kwam op het veld voor Sadio Ba. Hij mocht meteen een vrije trap nemen, Pelic kopte mooi tot bij Van de Weyer, maar Caillet werkte nog net op tijd weg.  Vervolgens ging Delorge eruit voor Hegelmeers.  Da Silva kon bijna profiteren van een foutje van Vanhees.  Zijn schot ging voorlangs.  Racing Genk controleerde de match nu en probeerde de 3-2 vast te houden. Dit lukte het ook. Genk gaat door in de beker, maar Geel mag terugkijken op een verdienstelijke wedstrijd. Genk bleek uiteindelijk toch de sterkste ploeg.

Auteur: Stijn Haeseldonckx