Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: FC Tienen Stadion
AA Gent naar volgende ronde
Thomas Dubois

AA Gent kende in de zestiende finales van de Beker van België al bij al weinig problemen met tweedeklasser KVK Tienen. Het werd 1-2.

In de suikerstad kreeg AA Gent aanvankelijk een helft lang goed weerwerk van Tienen. Zelf kon het pas op het halfuur een eerste keer dreigen. Doelman Schuermans duwde de bal via de paal uiteindelijk buiten. Het schot van De Beule werd makkelijk gepakt. Echt groot gevaar kwam er niet van de bezoekers in de eerste helft. Een verrassende kopbal van Olufade ging nog net over. Het eerste gevaar voor Tienen kwam er vijf minuten voor rusten. De kopbal van Bayock werd gestopt door Herpoel.

Lang duurde het niet vooraleer er in de tweede helft een eerste keer gevierd mocht worden. Pavlovic schoot en zag z'n bal afwijken op het been van Triantafillidis en zo in doel belanden. Doelman Schuermans had geen schijn van kans. Tienen liet het hoofd niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook via Geebelen, die een voorzet van Belme binnenkopte. Gerechtigheid geschiedde in het slot, Olufade kon Foley bereiken en die scoorde. Even werd het nog warm voor Gent toen een schot van Karabulut op de lat uiteenspatte, maar het bleef 1-2. [AN]