Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Jan Breydel
Club vervult bekeropdracht perfect
Thomas Dubois

Club Brugge heeft zich vrij gemakkelijk kunnen plaatsen voor de volgende ronde in de Beker van België. Slachtoffer van dienst was tweedeklasser Union. In een desolaat Jan Breydelstadion werd het 2-0.

Club-coach Emilio Ferrera voerde heel wat wissels door in vergelijking met de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen afgelopen donderdag. Maertens, Stijnen en Blondel kregen rust. Balaban reisde vrijdag af naar Kroatië voor z'n ziek dochtertje. Voor Yves Buelinckx was het een terugzien met het stadion waar hij drie jaar speelde. Club begon het best aan de wedstrijd en kreeg enkele kleine kansjes via Salou en Leko. Tussendoor kon Union even dreigen met een schot van Peeters, dat naast zoefde.

De eerste grote kans was voor Roelandts, die alleen op de Union-doelman afkon, maar hij miste. Na 25 minuten stond het eerste doelpunt van de wedstrijd op het bord. Een schot van Leko werd onvoldoende gepakt door doelman Kudimbana en Salou had de rebound maar binnen te trappen. Even later was het ei zo na 1-1. Buelinckx kon alleen op doel afgaan, maar Verbauwhede redde.

De tweede helft –met de debuterende Dreesen- had weinig om het lijf. Union voetbalde te slordig en kon geen vuist maken tegen blauw-zwart. Club kon zeven minuten voor tijd de bevrijdende 2-0 scoren. Vermant rukte goed op en scoorde. Verbauwhede moest zich op het einde nog even onderscheiden op een vrije trap van Stassin, maar hield de nul op het bord. [AN]