Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Thiebaut Cercle-killer van dienst
Thomas Dubois

Cercle Brugge ligt uit de Beker van België. De West-Vlamingen slaagden er niet in om tweedeklasser Dender uit te schakelen. Het werd 1-0.

Cercle speelde een zwakke wedstrijd en Dender, de leider in tweede klasse, moest niet onderdoen voor Cercle. Dender had wel geluk toen scheidsrechter Flament geen rood gaf nadat De Smet –alleen door- onderuit gehaald werd. De daaropvolgende vrije trap vormde geen gevaar. Als Cercle al eens dreigde, was het vaak via stilliggende fases. Dender kreeg geen kansen, maar hield vrij makkelijk de nul.

In de tweede helft acteerde Cercle iets beter en scherper voor doel. Desalniettemin was de eerste kans van de tweede helft voor Dender. Gjuzelov verloor de bal knullig en Stuckens miste de goede kans. Het ging Cercle niet voor de wind, op het uur moest groen-zwart met tien verder na een tweede geel karton voor De Sutter. Dender kwam nu beter in de wedstrijd en zag een bal op de lat belanden. De wedstrijd leek op verlengingen af te stevenen, tot Dewulf in de slotfase de bal met de hand raakte in het eigen strafschopgebied. Gunther Thiebaut zette deze perfect om, Cercle uit de beker. [AN]