KRC Genk - Lommel SK

KRC Genk klaart bekerklus tegen Lommel in 10 minuten
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties

Racing Genk bekert verder na eenvoudige winst tegen Lommel

KRC Genk klaart bekerklus tegen Lommel in 10 minuten
Foto: © photonews

Racing Genk heeft woensdagavond alweer een nieuwe opdracht tot een goed einde gebracht: doorstoten naar de volgende bekerronde. De blauwhemden hadden de klus tegen Lommel eigenlijk al na 10 minuten met een B-elftal geklaard.

De weelde bij KRC Genk is gigantisch. Philippe Clement toverde eigenlijk een volledig nieuwe ploeg op het wedstrijdblad. Van de 11 die zondag tegen Cercle wonnen, stonden amper 3 spelers aan de aftrap: Dewaest, Lucumi en Paintsil. De meeste sterkhouders zaten zelfs niet op de bank.

Enkele honderden supporters uit Lommel hadden de kleine verplaatsing gemaakt, het uitvak was bijna vol gelopen. Zij wilden hun team naar een stunt schreeuwen tegen het grote Genk.

De Lommelse droom kreeg echter al bijzonder snel een flinke deuk. Na 3 minuten mocht Genk een vrijschop nemen vanop zo’n 20 meter. Geen Malinovskyi of Pozuelo op het veld, Dries Wouters dan maar. Nooit geweten dat hij het leer zo loepzuiver in de kruising kon plaatsen.

Nog voor de tiende minuut stond de dubbele voorsprong al op het scorebord. Dom balverlies bij Lommel, Zhegrova strafte het oog in oog met doelman Daniels genadeloos af.

Voor Genk hoefde het bij deze tussenstand niet echt meer en Lommel kon de blauw-witte defensie nooit echt in verlegenheid brengen. Het kwaliteitsverschil was eenvoudigweg te groot.

Toen Cerigioni de doorgebroken Paintsil aantikte en met (licht) rood van het veld moest, kon Lommel de boeken al helemaal dichtdoen.

De tweede helft was eigenlijk een maat voor niets. Seck liet de 3-0 aanvankelijk liggen, maar met nog een 20-tal minuten op de klok kon hij van dichtbij niet meer missen. In het slot maakte Ingvartsen er met een droge knal nog 4-0 van.

Bij Genk hebben heel wat jongens op deze manier toch weer speelgelegenheid gekregen, voor Fiolic was het zijn debuut. Lommel moet zich nu volop concentreren op de partij tegen KV Mechelen.

Goals

4
0

Balbezit

65
35

Aanvallen

80
61

Gevaarlijke aanvallen

57
25

Schoten op doel

3
1

Schoten naast/over doel

7
2

Geblokkeerde schoten

1
0

Hoekschoppen

6
2

Buitenspel

5
0

Fouten

13
6

Vrije trappen

6
18

Doeltrappen

5
10

Inworpen

28
13
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Beker van België