Eendracht Aalst - KAA Gent

Gent komt met 'B-ploeg' nooit in verlegenheid in Oost-Vlaamse derby en pakt eerste zege op verplaatsing

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Aalst
| 20 reacties
Gent komt met 'B-ploeg' nooit in verlegenheid in Oost-Vlaamse derby en pakt eerste zege op verplaatsing
Foto: © photonews

KAA Gent had dit seizoen nog geen wedstrijd op verplaatsing weten te winnen, maar wilde dat in de Beker van België dan maar doen op bezoek bij Eendracht Aalst.

Jess Thorup had de voorbije weken nog niet geroteerd, maar voor de wedstrijd in en tegen Eendracht Aalst (Tweede Amateurklasse) deed hij dat naar hartenlust. Vadis Odjidja was de enige van de basiself van zondag die nog tussen de lijnen stond.

Snel op rozen

Of de bankzitters van de voorbije weken indruk maakten? Daarop is het antwoord simpel: neen. Maar in een bekerwedstrijd is dat niet altijd het belangrijkste in de altijd gekke zestiende finales, uiteraard. En de Buffalo's kwamen ook nooit echt in de problemen.

De eerste twee halve kansjes waren dan weliswaar voor de enthousiaste Ajuinen, maar op de eerste diepe bal op Kvilitaia trapte de Aalsterse doelman via een verdediging in de voeten van de aanvaller, die meteen de 0-1 tegen de touwen kon prikken. Meteen ook de ruststand.

0-4

Elke keer als de thuisploeg wat nadrukkelijker kwam opzetten, kregen ze een dreun. Kvilitaia maakte er kort na rust 0-2 van, wat later nam Kubo alle laatste twijfels weg om Gent op weg te zetten naar de 0-3, al waren de Buffalo's niet zoveel klassen beter dan het scoreverloop deed vermoeden.

De thuisploeg was moedig, maar had het lastig om echt tot grote kansen te komen. Dekuyper kopte de grootste tegen de lat, aan de overkant kon de ingevallen Mbayo er meteen 0-4 van maken. Nog een laatste dreun op de koop toe. Gent bekert zo een rondje verder in de Beker van België en blijft zo op drie fronten strijden de komende weken en maanden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws